Update UPC Horizon Mediabox en nieuwe afstandsbediening moeten gebruikersgemak verhogen

UPC HorizonUPC gaat de definitief een nieuwe versie van de firmware van de Horizon Mediabox uitbrengen. Bestaande klanten moeten uiterlijk in juli 2013 de beschikking hebben over deze update. Daarnaast zal UPC per post een nieuwe afstandsbediening opsturen.

De combinatie van beide maatregelen zou de grootste klachten qua bedieningsgemak moeten wegnemen.

De vervangende afstandsbediening moet het probleem wegnemen dat je niet met 1 druk op de knop bijvoorbeeld de TV-gids kunt oproepen. De software update moet zorgen voor sneller navigeren en een eenvoudiger menu.

Of beide aanpassingen voldoende zullen zijn om de klanten van UPC tevreden te stellen moet nog blijken. Het ontwikkelen van een settup box blijft natuurlijk een discipline waar UPC niet in gespecialiseerd is. Zelf zou ik het logischer vinden als ze snel om tafel gaan met bestaande fabrikanten van settop boxen en klanten de mogelijkheid gaan bieden om te kiezen uit het assortiment van een aantal van deze partijen. Net zoals je bij een aanbieder van mobiele telefonie ook kunt kiezen tussen een Samsung en een iPhone in plaats van verplicht te moeten bellen met de telefoon van KPN of Vodafone.

Comments are closed.