Twitter wordt afstandsbediening van je televisie

Twitter Social TV

Twiter Social TV

Dat Twitter veel gebruikt wordt om commentaar te leveren tijdens televisieprogramma’s was wel duidelijk. Dus is het niet verwonderlijk dat Twitter iets met televisie wil. Of moet. Nu het bedrijf naar de beurs gaat wordt het nog belangrijker om inkomsten te laten zien en  “iets” met TV is een logische stap.

Vandaag werd duidelijk in welke richting Twitter denkt. Samen met Comcast, de grootste kabelaar in de Verenigde Staten, wil Twitter een integratie bewerkstelligen. Tweets van een aantal televisieprogramma’s van dochter NBCUniversal (o.a. The Voice) krijgen een “See it” knop. Zodra je op die knop klikt, toont zich een zogenaamde Twitter Card met extra informatie over het programma en waar / bij wie je het kunt kijken. Maar, als je al gebruik maakt van de betaal-TV dienst Xfinity van Comcast, kun je ook op een link klikken om de show direct te bekijken. Zowel in je browser, op je telefoon als via je set top-box op je televisie. Daarmee wordt Twitter een soort social remote oftewel een social afstandsbediening.

Vooralsnog is niet duidelijk of ook tweets van gewone gebruikers ook een “See it” button gaan krijgen. En de dienst wordt natuurlijk pas echt interessant wanneer er meer partijen mee doen. En helemaal als dit niet alleen televisiezenders zijn, maar ook voor VOD en streaming diensten. Zeker als er ook nog een soort sharing mogelijkheid wordt toegevoegd zodat anderen mee kunnen kijken zonder een abonnement te hebben op de betreffende dienst. Al moet voor dat laatste natuurlijk weer eerst iets verzonnen om “misbruik” tegen te gaan.

 

 

Comments are closed.