TP Vision (Philips) topmodel wint direct EISA award en mikt op Cloud TV en gaming

TP VisionAls onderdeel van de 9000-serie werden gisteren op de Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn twee formaten van Ultra HD (ook wel 4K) televisies geïntroduceerd. En nog voor het nieuwe topmodel officieel uit was, had het al de eerste prijs in de zak. Het model 65PFL9708 won direct de EISA EUROPEAN ULTRA HD TV 2013-2014. En dat lijkt niet voor niets.

Philips / TP Vision (het is wat verwarrend, maar TP Vision is het bedrijf dat de TV-tak van Philips heeft overgenomen maar nog wel gebruik maakt van het merk Philips) heeft veel werk gemaakt van het nog beter maken van het Ultra HD beeld. Zo houdt de televisie via een lichtsensor in de gaten hoe licht het in de omgeving is en past daar het beeld op aan. Tijdens de live demo leverde dat inderdaad een enorm verschil op. De afgebeelde donkere hondenkop tegen een zwarte achtergrond viel in het donker vrijwel helemaal weg op een Ultra HD zonder extra Philips / TP Vision technologie. Bij de verbeterde versie is de hond zeer goed zichtbaar. Micro Dimming Pro noemen ze dat in Eindhoven.

Ook is veel tijd en energie gestoken in het verbeteren van signalen van lagere kwaliteit, het zogenaamde upscaling. Niet onbelangrijk, want er is nog maar weinig content beschikbaar in UHD. Onder de naam Ultra Pixel HD Engine is een technologie ontwikkelt die de kwaliteit op pixel niveau opschaalt op een manier dat rekening gehouden wordt met het totaalplaatje. Bij meer eenvoudige upscaling technieken krijgen de extra pixels simpelweg dezelfde waarde als de orginele pixel, de Ultra Pixel HD kijkt ook naar de omringende pixels en probeert zo een graduele overgang te creëren.

Uiteraard zijn de televisies ook uitgerust met Ambilight. De laatste generatie heeft aan drie kanten lampen. Bij het kijken naar een kleurrijk landschap met opkomende zon lever de combinatie van een zeer scherp beeld en het lichteffect het gevoel van het kijken naar een raam.

Naast al deze technologische details kondigde TP Vision ook aan te mikken op de Cloud. Men verwacht dat steeds meer beeld OTT zal worden aangeboden en wil daar op inspelen door honderden kanalen via de Cloud aan te bieden.

Als laatste is het ook mogelijk om via de televisie persoonlijke bestanden te bekijken. Gelukkig is niet besloten hier zelf iets voor te ontwikkelen, je kunt gewoon je bestaande Dropbox account koppelen en die inzien vanaf je TV.

Al dit moois is verkrijgbaar voor een adviesprijs van EUR 4999 voor het 65 inch model (65PFL9708) en EUR 14999 voor het 84 inch topmodel (84PFL9708)

Comments are closed.