RTL koopt Videoland On Demand, komt met “Spotify” model

Het televisiebedrijf RTL neemt een belang van 65 procent in de The Entertainment Group en krijgt daarmee de controle over Videoland On Demand en het kleinere Movie Max Online. Hiermee wordt RTL in een klap de grootste aanbieder van Video On Demand in Nederland, een markt die vooralsnog een geschatte omvang van 72 miljoen euro heeft.

RTL zal Videoland on Demand samenvoegen met eigen “uitgeteld kijken” tak RTL XL waar nu al een films en series kunnen worden “gehuurd” en een aantal uitzendingen van RTL 4, 5, 7 en 8 kunnen worden teruggekeken, soms zelfs vooruitgekeken – dus voordat de aflevering op televisie komt – en live naar bijvoorbeeld de nieuwsuitzendingen kan worden gekeken.

RTL XL zal in eerste instantie dezelfde prijzen blijven hanteren (maximaal EUR 4,99 voor een film) en is voornemens tegen het einde van het jaar een all you can eat abonnement te introduceren voor EUR 10 per maand. Daarmee zoekt het direct de concurrentie met Netflix, de nieuwe toetreder op de Nederlandse markt.

In hoeverre RTL succesvol gaat zijn zal moeten blijken. Veel films en series die nu door Video On Demand platforms worden aangebonden zijn veelal gedateerd en niet exclusief. Zeker met de toetreding van Netlfix op de Nederlandse markt zal er een flink gevecht om rechten voor unieke en actuele content ontstaan.

 

 

 

Comments are closed.