Nieuwe TiVo serie Roamio, tot 6 programma’s tegelijkertijd opnemen en streamen naar iOS

TiVoTiVo is zo’n beetje het oermerk voor uitgesteld en anders televisie kijken. Al sinds 1999 probeert het bedrijf uit San Jose, California, andere manieren van televisiekijken te bewerkstelligen door niet het uitzendschema van de omroep centraal te stellen, maar het zoeken en opnenemn van programma’s zodat je zelf kunt bepalen wanneer je kijkt.

Vandaag introduceert TiVo onder de naam Roamio een nieuwe serie DVR’s. Naast de bestaande Roamio zijn er nu ook de Roamio Plus en de Tivo Roamio Pro. De standaard Roamio had al vier TV-tuners zodat er vier programma’s tegelijkertijd konden worden opgenomen. De twee nieuwe boxen hebben zes tuners. Ook is de schermsnelheid fors verbeterd zodat het systeem anderhalf a tweeënhalf keer zo snel reageert.

Ook de opnamecapaciteit is uitgebreid. De Roamio Plus komt met een harddisk van 1TB en met de Roamio Pro kan maar liefst 3TB worden opgeslagen. Dat is ruwweg vergelijkbaar met 450 afleveringen van een serie.

Omdat het TV landschap tegenwoordig niet langer uit traditionele zenders en kabelaars bestaat, biedt TiVo naast HBO, NBC en ESPN ook toegang tot Netflix, Hulu, YouTube, Pandora, Spotify en Amazon Prime. Op zich enigszins opmerkelijk omdat je bij veel van deze diensten al on demand kunt kijken, maar wellicht wil de echte fan de series lokaal bewaren en voorkomen dat er vaker dan eens voor een aflevering betaald moet worden.

De TiVo hebben tegenwoordig ook allemaal ingebouwde WiFi en de Plus en Pro beschikken ook over de TiVo Stream mogelijkheid. Daarmee kun je programma’s naar iOS apparaten streamen binnen je eigen thuisnetwerk. Later zal deze dienst worden uitgebreid met de mogelijkheid om te kunnen streamen via elk wifi-netwerk en uiteindelijk ook via het mobiele netwerk en de mogelijkheid om programma’s ook lokaal kunt opslaan zodat je ook kunt kijken op plekken zonder verbinding (bijv. het vliegtuig)

De basis Roamio gaat USD 199 kosten, de Roamio Plus komt op USD 399 en voor de Pro ben je USD 599 kwijt. Daarnaast betaal je USD 14,99 per maand aan abonnementskosten. Of eenmalig USD 499 om dit in een keer af te kopen.

Comments are closed.