China e-commerce giant Alibaba breidt uit naar Smart TV

Niet iedereen kent het bedrijf, maar Alibaba is een van de grootste e-commerce websites ter wereld. Nu ben je dat al snel als je de grootste bent in China, en dat is Alibaba dan ook.

Zeker in de Verenigde Staten was homeshopping altijd al erg populair op de televisie. En ook in Nederland hebben we sinds de jaren negentig vooral overdag allemaal programma’s waarin de meest handige apparaten worden aangeboden op een manier die doet denken aan de traditionele standwerker op de markt.

Volgens de Wall Street Journal moeten ze bij Alibaba gedacht hebben dat de combinatie televisie en e-commerce helemaal niet zo’n slechte is. Dus stappen ze op twee manieren in: via een eigen te ontwikkelen Smart TV operating system ten behoeve van een eigen Smart TV en een eigen set-top box. Die laatste wordt ontwikkelt in samenwerking met  Wasu Media Holding Co, de Smart TV’s met Skyworth Digital Holdings Ltd., Sichuan Changhong Electric Co. and Qingdao Haier Co.

Met deze interessante stap is Alibaba in staat om een extra kanaal toe te voegen. En dankzij de al bestaande kanalen en de eigen betaaldochter Alipay, gaat dit zeker extra business opleveren. De vraag is alleen wel of het verstandig is als e-commerce bedrijf eigen hardware te gaan maken. Onder andere bij UPC bleek dat dit toch echt een ander vak was dan abonnementen verkopen.

 

Comments are closed.